Barion Pixel SEO technikák

SEO technikák

seo

Mennyire fontos a keresőkben az első oldalon való megjelenés? Egy szóval: Nagyon. Ugyanis az emberek nagy része, statisztikai adatok szerint kb. 90%-a el sem jut a következő oldalra. Értelmezhető ez úgy, hogy jóformán csak az első oldalon megjelenő találatokat veszik figyelembe, vagyis relevánsnak a keresésükre tekintettel. Ezért van az óriási verseny az első oldalra felkerülésre. Az algoritmusok működését viszont nem tárják a nyilvánosság elé, de irányelveket határoznak meg ami mentén a weboldalak folyamatos fejlesztést és optimalizálást igényelnek.

A keresőoptimalizálás technikái két nagyobb kategóriába oszthatók: úgynevezett ‘white hat’ (fehér kalapos) SEO és a ‘black hat’ (fekete kalapos) SEO. Black hat SEO-nak nevezzük azon technikák összességét, amely a keresőoptimalizálás során tiltott eszközöket használ, ezeket a Google kifejezetten bünteti is. Míg a white hat SEO-t szoktuk etikus módszernek is nevezni.

Semmilyen etikátlan módszert nem célszerű alkalmazni pontosan azért, mivel az oldal szempontjából hosszú távon nem éppen kifizetődő az esetleges büntetések miatt. Azt mindenképpen tudni kell, hogy a keresőoptimalizálás mindig egy hosszú folyamat, amely csak hetek, hónapok múlva érezteti hatását.

Ne felejtsük el hogy az interneten korlátlan a piac, így óriási a jelentősége, hogy egy honlap egyáltalán megtalálható-e. Üzleti szempontból ez akár a siker és a kudarc közötti választóvonalat is jelentheti, hiszen ez határozhatja meg, hogy a felhasználó (a potenciális vevő) a mi honlapunkat vagy a konkurenciát találja-e meg. Ezt a versenyhelyzetet tovább nehezíti az is hogy mára a weboldalak globális száma eléri az 1,8 milliárdot. Ami egy megdöbbentően magas adat tekintve, hogy az internetfelhasználók száma körülbelül 3,8 milliárdra tehető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Powered By WordPress | Awe Blog