fbpx
reklam

Milyen a jó reklám?

A jó reklám mindenképpen hatással van ránk. Felkelti az érdeklődést, hat az érzelmeinkre, vágyat ébreszt, kíváncsivá tesz, s a márkát reklámozó cég legnagyobb örömére eléri a fogyasztónál a kívánt hatást, vagyis vásárlásra, fogyasztásra ösztönöz.

A reklámipar a gazdaság szerves részét képezi, így a gazdasági növekedésre pozitív hatást gyakorol. A kommunikáció, a reklámozás pedig tovább fokozza a gazdasági növekedést. A reklám ideális közege a kapitalizmus, amelyben virágzik.

 

Egy jó reklám…

Christian Dior, MISS DIOR parfüm reklámfilmjében kétségkívül felébreszti a szerelem vágyát az emberben. Aki érezte már mi az a szerelem, az pontosan azonosulni tud a filmben látottakkal. Újra felelevenedik benne a szenvedélyes szerelem édes-keserű, olykor gyötrelmes de mégis csodálatos, az emberi létet folyamatosan mozgásban tartó kémiai vegyület iránti vágy. Szinte ösztönösen megvásárolnánk a parfümöt, vagy legalábbis rendkívüli módon kíváncsiak leszünk arra az ominózus illatra, amelyben ennyi ígéret lakozik.

Ez az amit egy jó reklámnak tudnia kell, se több, se kevesebb.

 

MISS DIOR – The new Eau de Parfum

 

Manapság az innováció és kreativitás nem csak az IT szektorban, de óriási versenyelőny minden vállalat életében. Hiszen az internet adta reklám megjelenési lehetőséggekkel – Social media, Youtube, Display hirdetések, Natív hirdetések – jóllehet, még intenzívebb vetélkedés folyik a kereskedelmi vagy szolgáltatói piacokon is a vásárlók kegyeiért. Még a világmárkák esetében sem mindig egyszerű a helyzet, és megtörténik a felvásárlás, fúzió egy-egy másik céggel.

Mint ahogyan az nemrég, a híres olasz Versace divatházzal történt. Egykoron, az alapító Gianni Versace vezetése alatt ez a malőr aligha történhetett volna meg, viszont mára az 1981-ben alapított Michael Kors amerikai divatkonszern túlnőtte a határait, és fiatalos lendületével letaszította a trónról a Versace divatházat. Mindezt megelőzően pedig felvásárolta a londoni központú, 1996 óta működő Jimmy Choo luxusmárkát.

Forrás: https://www.vajma.info/cikk/gazdasag/6129/Eladjak-a-Versace-divathazat.html

 

Runway Ready, Michael Kors Access

 

Aki a mai kompetitív helyzetben kreatív és innovatív tud lenni a (reklám)piacon, az nagyban hozzásegíti márkáját az életben maradáshoz, és azon túlmenően a csúcson maradáshoz. A jó reklám támogatja a minőségi termékeket, és az új termékek bevezetését a piacra, ezáltal erősíti a piaci versenyt.

 

Akitől tanulhatunk…

„Nem akarom azt csinálni, amit a többiek. Sosem akartam. Amikor belevágtam a munkába, mindenki utálta azt, amit csinálok, kivéve néhány okosabb embert. Mert ez nem az a tipikus klasszikus stílus, van benne valami zavaró. De egyben szupertrendi és avantgárd. Mindig is jelen volt valami nyugtalanító, ami valószínűleg én vagyok és én szeretem ezt”

– mondja a tervező, MIUCCIA PRADA AKI A DIVATVILÁG EGYIK LEGBEFOLYÁSOSABB NŐJE

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük